Belépés
Almás rántott sajt
...• ALMÀS RÀNTOTT SAJT

Hozzávalók: 50 dkg edami v. ementàli sajt, 2 alma, 2 toj. sàrgàja
A bundázáshoz: 2 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. liszt
A sütéshez: olaj
A màrtàshoz: 5 dl tej, 5 dkg vaj, 3 csapott ek. liszt, reszelt szerecsendio törött feh. bors, só ízlés szerint.

A sajtot félujnyi szeletekre vágju...
Parmezános rántott gomba
... tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só

elkészítés

1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A tojást felverjük, belekeverjük a sajtot és kevés sót.
...
Parmezános rántott gomba


* 50 dkg gomba
* 3 tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só

elkészítés

1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A tojást felverjük, b...
Rántott sajtgolyók
... hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó elkészítés

1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. Annyi zseml...
Csőben "rántott" csirkemell ma
... * víz (amennyit a liszt felvesz)

Sütéshez:

* 1 dl olaj (olíva/ napraforgóolaj)

elkészítés

1. A csirkemelleket félbevágjuk, és kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egyéb fűszerekkel ízesítjük. (Én kaprot is szórt...
Baconba tekert sajt rántva
... füstölt sajt (pl. trappista)
* 2 tojás
* 10 dkg liszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* pici ételízesítő
elkészítés

1. A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól.|...
Baconbe tekert füstölt sajt
... füstölt sajt (pl. trappista)
* 2 tojás
* 10 dkg liszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* pici ételízesítő

elkészítés

1. A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól....
Rántott sajtgolyók
... * pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)

elkészítés

1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. Annyi zsemlemor...
Rántott sajtgolyók


* kb. 25 dkg reszelt sajt (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra ...
Rántott palacsinta parizerrel
... szerecsendió

A panírozáshoz:

* liszt
* tojás
* zsemlemorzsa
* étolaj a sütéshez
elkészítés

1. A töltelékhez apróra vágjuk a parizert, beletesszük egy tálba, majd ráütjük a tojást.
2. Beletesszük a reszelt s...
Rántott karaj tepsiben
... 2-3 tojás
* zsemlemorzsa
* 2 dl tejszín
* 25 dkg trappista sajt
* zsír a tepsi kikenéséhez
elkészítés

1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
2. Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a h...
Rántott karaj tepsiben


* 8-10 szelet sertéskaraj
* só
* liszt
* 2-3 tojás
* zsemlemorzsa
* 2 dl tejszín
* 25 dkg trappista sajt
* zsír a tepsi kikenéséhez

elkészítés

1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
2. Felv...
Rántott sajtgolyók
... pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)
elkészítés

1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. Annyi zsemlemorzsá...
1 
Címkék: NTOTT SAJT, sajtot félujnyi, gombát megtisztítjuk, tojást felverjük, nagy tálban, sajt önmagában, liszt felvesz, csirkemelleket félbevágjuk, baconbe tekerjük, sajt sehol, szalonna alól, része pedig, töltelékhez apróra, tepsi kikenéséhez, húst kiverjük, hempergetéshez, csirkemelleket, zsemlemorzsába, napraforgóolaj, megtisztítjuk, összekeverjük, kiklopfoljuk, zsemlemorzsa, petrezselyem, pirospaprika, szerecsendio, belekeverjük, hozzávalókat, panírozáshoz, szerecsendió, zsemlemorzsá, kikenéséhez, sertéskaraj, töltelékhez, ételízesítő, kandikáljon, legtöbbször, fűszerekkel, beletesszük, bundázáshoz, félbevágjuk, parmezános, palacsinta, sajtgolyók, elkészítés, parizerrel, csirkemell, finomliszt, opcionális, hozzávalók, szeletekre, trappistát, reszelhető, trappista, olajbogyó, hasábokra, önmagában, borsozzuk, ízesítjük, tojásokat, felverjük, vastagabb, zsemlemor, bármilyen, csészényi, használok, palacsint, parizeres, sütéshez, parizert, szalonna,
© 2013 TVN.HU Kft.